DOLAR
32,4075
EURO
34,8058
ALTIN
2.403,31
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir
Hafif Yağmurlu
23°C
Balıkesir
23°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Açık
25°C
BALIKESİR'İN NABZINI TUTUYORUZ
BALIKESİR'İN NABZINI TUTUYORUZ

Eczaneler eyleme hazırlanıyor

Eczacılar Odası Başkanı Gümüş, Konya’da yapılan Türk Eczacılar Birliği toplantısında alına kararlar gereği ülkedeki tüm eczacıların 16 Ekim’de Ankara’da miting düzenleyeceklerini ve talepleri yerine getirilmezse tüm yurtta işyeri kapatma eylemi yapacaklarını açıkladı.

Eczaneler eyleme hazırlanıyor

Eczacılar Odası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan soruna çözüm bulmalarını istedi.
Balıkesir Eczacılar Odası Başkanı Göksel Gümüş, eczanelerin yaşadıkları sıkıntıyı 16 Ekim’de Ankara’da aktaracaklarını çözüm bulunmaması halinde iş yeri kapatma eylemine geçeceklerini açıkladı. Gümüş, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi. “Biz Eczacılar; İlaç Fiyat Kararnamesi’nde, 13 yıl öncesinin koşullarına göre belirlenen fiyat baremlerinin güncel duruma göre yeniden düzenlenmesini; yapılacak kar oranı ve barem artışlarının enflasyon, ilaç fiyat artışları ve yeniden değerleme oranı gibi bir standarda bağlanarak güncellenmelerin yapılacağı yeni bir model oluşturulmasını istiyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumu ile İlaç Alım Protokolümüzde eczacıların içinde bulunduğu ekonomik darboğaz gözetilerek gerçekçi iyileştirmelerin yapılmasını istiyoruz. Hem sunduğumuz sağlık hizmetinin kalite ve etkinliğini arttıracak hem de eczacılarımız için can suyu olabilecek şekilde eczane ekonomilerinin salt ilaç fiyatlarına bağlı bir yapıdan uzaklaştırılmasına yönelik yeni bir model üzerinde çalışmaların başlatılması ve hizmetler karşılığı eczacıların hak ettiği Meslek Hakkının verilmesini istiyoruz” dedi.

Balıkesir Eczacılar Odası Başkanı Göksel Gümüş, eczanelerin artık sesini duyurması gerektiğini söyledi.

Gümüş sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemizde uygulanan ilaç fiyat politikası ve ilaç geri ödeme sistemi hem eczacıların hem de hastaların mağduriyetine neden olmaktadır. Birçok ilaçta fiyat farkı çıkmakta ve hastalarımız neredeyse tüm reçetelerinde ücret ödemek durumunda kalmaktadır. Ödeyemeyecek durumda olan hastalar da ilaca erişememekte ve tedavi olamamaktadır. Yanlış düzenlemeler nedeni ile etkin yenilikçi tedaviler ülkemizde erişilebilir değil. İlaç – Eczacılık hizmeti insan sağlığı için en kritik hizmetlerin başında geliyor. İki eczaneden birisi kapanma noktasına geldiği bu zamanda ilaç yoklukları eczane yokluklarına dönüşüyor. Sağlık çalışanlarının değersizleştirilmesi sağlığın değersizleştirilmesidir. Mesleğimizin her alanında çalışan tüm Eczacılar omuz omuza tek yürek ‘Eczacıya Hak Ettiği Değer’ verilene kadar kararlılıkla mücadele edeceğiz. Sesimiz duyulmaz ise de 16 Ekim 2022 tarihinde ülkemizdeki tüm eczacılar hep birlikte Ankara’da Büyük Eczacı Mitingi düzenleyeceğiz. Taleplerimiz yine karşılık bulmaz ise de tüm yurtta eşzamanlı Eczane Kapatma Eylemi yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın bir an önce sesimizi duymasını ve taleplerimizin karşılık bulmasını istiyoruz”

BALIKESİR'İN NABZINI TUTUYORUZ
BALIKESİR'İN NABZINI TUTUYORUZ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.