DOLAR
32,3373
EURO
34,7963
ALTIN
2.389,24
BIST
10.227,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir
Hafif Yağmurlu
17°C
Balıkesir
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
27°C
BALIKESİR'İN NABZINI TUTUYORUZ
BALIKESİR'İN NABZINI TUTUYORUZ

Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Aysun Aykan, İYİ Parti’den aday adayı oldu

Balıkesir Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Aysun Aykan, İYİ Parti’den milletvekili aday adayı oldu. Aykan, Balıkesir için göreve hazır olduğunu söyleyerek, hedefinin depremlere karşı güvenli bir Türkiye olduğunu ifade etti.

Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Aysun Aykan, İYİ Parti’den aday adayı oldu

Jeoloji Mühendisi Aysun Aykan; Balıkesir İYİ Parti il binasında; Balıkesir Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı. Mesleki bilgi birikimini siyasette de devam ettirmek istediğini açıklayan Aysun Aykan, “Ülkemizin ve toplumun sorunları ile her zaman ilgilendim ve bu mücadelenin hep içinde oldum. Ben Jeoloji Mühendisi olarak, 22 yıldır gerek kamu kurumunda gerekse Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine bağlı jeoloji mühendisleri odasının çeşitli kurullarında görev alarak, mesleki bilgi ve donanımımı kullanarak topluma hizmet ettim.

Ülkemizin gündeminden hiç düşmeyen; Deprem, Heyelan, Sel vb. gibi doğa kaynaklı afetler, mühendislik yapıları, küresel iklim değişikliği, kadın hakları ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi konularında çalışmalar yaptım;  sempozyum, panel, söyleşi, vb. gibi birçok organizasyonlarda görev alarak çözüm önerileri  konularında, yerel yöneticileri ve toplumu bilgilendirdim. Balıkesir’imiz başta olmak üzere Ülkemizin çeşitli yerlerinde meydana gelen depremler ile ilgili olarak birçok program, değerlendirme, basın açıklaması yaptım. Ülkemizin tanınırlığı için çok önemli olan ve yerel kalkınmaya katkı sağlayan, UNESCO Tescili için başvurusu yapılan İda Madra Jeoparkı koordinatörlüğü ile işbirliği protokolü imzaladım ve bu çalışmalara destek vermekteyim” dedi.

BALIKESİR'İN NABZINI TUTUYORUZ

Bilimsel tespitlerini meclise taşıyacak 

Açıklamalarına deprem konusu ile devam eden Aysun Aykan, “Ülkemizin deprem sorunu var! Dünyanın en aktif tektonik kuşaklarının üzerinde olduğu için ülkemizde çok sık depremler meydana gelmektedir. Depremler sonucunda afetler yaşadığımız ülkemizde, deprem başta olmak üzere, sel, heyelan, çığ düşmesi, kuraklık gibi doğa kaynaklı afetlere karşı ülkemizin güvenli hale gelmesi için mesleki bilgi ve donanımımdan faydalanarak bu yönde doğru politikalar üretmek ve bunun uygulamasını sağlamak birinci hedefim olacaktır. Balıkesir İlimiz deprem tehlikesi yüksek bir ilimizdir; Balıkesir merkez ve İlçelerimizdeki yerleşim birimlerinden geçen, büyük deprem üretecek birçok diri fay olduğu için Balıkesir merkez ve ilçelerinde Afet Risk Azaltma Çalışmaları yapmak ilk projelerim arasındadır. Balıkesir’imizin depreme karşı dirençli bir kent olmasını hedeflemekteyim. Ülkemizin önemli bir sorunu olan Kadına yönelik ayrımcılığın, her türlü şiddetin ortadan kalkması için sosyal ve hukuki yaptırımların hayata geçirilmesini sağlamak en önemli hedeflerim arasındadır. Diğer önemli hedefim ise yap boz tahtasına dönen eğitim sistemimizdeki aksaklıkları iyileştirmeye yönelik değişiklikler yapmaktır. Ülkemizin bu can yakıcı sorunlarına karşı partimizin daha hızlı ve etkin bilgi edinmesine ve değerlendirmesine, sorunların çözümlenmesine yönelik doğru politikalar üretilmesine ve uygulanmasına önemli katkılarda bulunmak istiyorum.       Mesleki, bilimsel-teknik, sosyal ve kültürel birikimlerimi partimin ve ülkemin hizmetine sunmak istiyorum. Sn. Genel Başkanımız Meral Akşener’in adaletli ve çağdaş bir Türkiye oluşturmak ve yapılandırmak, demokrasi ve insan haklarını iktidara taşımak için çıktığı bu mücadeleye katkı sunmak amacıyla 28.Dönem milletvekilliği seçimlerinde aday adayı oldum. Biz kazanacağız hep birlikte başaracağız”  dedi.

Aysun Aykan kimdir

Evli ve 2 çocuk annesi Aysun Aykan, İyi Parti Genel Merkez Üst Kurul Delegesi, İyi Parti Balıkesir İl Delegesi,       Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Jeoloji Mühendisleri Odası Balıkesir İl Temsilciliği,  Balıkesir Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu Üyeliği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Balıkesir Şubesi Üyeliği,      Bursa Kız Lisesi Mezunlar Derneği Üyeliği, Balıkesir Kent Konseyi Şehir Ekonomisi, Kalkınma ve İstihdam Çalışma Grubu Üyeliği, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Jeoloji Mühendisleri Odası Kadın Komisyonu Üyeliği, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi 6. Dönem Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

 

BALIKESİR'İN NABZINI TUTUYORUZ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.