DOLAR
32,3450
EURO
34,8212
ALTIN
2.376,85
BIST
10.256,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir
Hafif Yağmurlu
18°C
Balıkesir
18°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
26°C
BALIKESİR'İN NABZINI TUTUYORUZ
BALIKESİR'İN NABZINI TUTUYORUZ

Dr. Nazmi Başaran MHP’den aday adayı oldu

Balıkesir’in sağlık camiasının tanınan isimlerinden Dr. Nazmi Başaran, MHP’den aday adayı oldu. HDP’nin en kritik bakanlıklara dahi talip olduğunu ifade eden Dr. Başaran, görevden kaçmanın zamanı olmadığını bu nedenle Balıkesir’e hizmet için yola çıktığını söyledi.

Dr. Nazmi Başaran MHP’den aday adayı oldu

MHP Balıkesir İl Teşkilatı’nda aday adaylığını açıklayan Dr. Nazmi Başaran, 34 yıl hekim ve yönetici olarak hizmet ettiğini söyledi. ‘Bugün karşınıza Ankara’daki temsilciniz olma sözü veriyorum’ diyen Dr. Başaran, “2023 seçimlerinde halkın karşısına gelen sandıkla Cumhur İttifakı sayesinde elde edilen kazanımların korunup koruyamayacağının kararı verilecektir. 15 Mayıs sabahı ya bir eşiği atlamış ve büyük Türkiye’ye adım atmış olarak ya da ülkemizin geleceğinin sorgulanacağı karanlık bir sabaha uyanacağız. Necip Türk milletinin yaş tahtaya basmayacağına olan tüm inancımızla beraber emperyalist devletlerin ve uluslararası yapıların uzantılarının ne kadar kararlı çalıştığını müşahede ederek bu hayâsızca akını durdurmak adına vücudumuzu siper etmekten geri durmayacağız. İnsan bir duyusunu kaybederse başka duyusunu güçlendirmesine benzer biçimde sahada dayak yiyen PKK gözünü artık sadece mecliste yer almaya değil en kritik bakanlıkları elde etmeye dikmiş durumda.  Sevgili Balıkesirliler, Balıkesir’in yiğit evlatları size soruyorum beraber bu hayâsızca akını durdurmayacak mıyız” dedi.

Dr. Nazmi Başaran, sözlerine şöyle devam etti: “Bakın bu ekonomik saldırılara, koronavirüse, Rusya Ukrayna savaşına, depreme ve meydana gelen diğer olaylara rağmen Türkiye dimdik ayakta. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sayesinde siyasi istikrarın sağlandığı ülkemiz ekonomik problemler, göç konusundaki sıkıntılar vb. tüm sorunlarını aşacak politikalarla geleceğe umutla bakacaktır. Bakın İngilizler 1 yılda 3 başbakan değiştirmek zorunda kaldı, Avrupa tasarruf amacıyla sokak lambalarını geceleri yanmıyor ve yıllardır yüzde 1 2 gibi enflasyon oranları açıklayan gelişmiş Batılı ülkeler tarihinin en büyük enflasyon oranlarıyla mücadele ediyor. Elbette ekonomik sıkıntılar tüm vatandaşlarımızı zorluyor ancak altyapı problemlerini çözen dünyadaki en modern ulaşım sistemlerinden birine kavuşan, kendi arabasını, uçağını yapan, savunma sanayinde dünyada parmakla gösterilen bir ülkeye dönüşen, uluslararası krizlerde arabuluculuk rolü oynayan, Mavi Vatan şiarıyla denizlerdeki haklarına sahip çıkan ve bunun meyvelerini bulunan doğalgaz ile almaya başlayan Türkiye tarihteki gibi büyük ve güçlü olmaya kararlıdır. Hangi mazlum yardım istese yardımına koşan bir medeniyetin bakiyesi olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bu şanlı tarihine uygun bir biçimde sömürülen Afrika’da emperyalistlerin deney sahasına dönüşmüş Orta Doğu’da ve kardeş ülkemiz Azerbaycan’da mazlumların ve kardeşlerinin yardımına koşmuştur.

BALIKESİR'İN NABZINI TUTUYORUZ

Türkiye bugün ben savunma sanayini geliştirmeyeceğim, Azerbaycan’a sırtımı döneceğim, denizlerde varlık göstermeyeceğim dese yarın bize karşı tüm saldırılar durur. Yine eskisi gibi sürekli borç alan ve bu sarmaldan kurtulamayan bir ülkeye dönüşürüz. Ancak biz güçlü olmak, milli olmak ve en önemlisi bağımsız olmak istiyoruz. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk’ün “bağımsızlık benim karakterimdir.” sözünü asla unutmuyoruz.” Şeklinde konuştu.

Türkiye Yüzyılı ifadesinin önemine vurgu yapan Dr. Başaran, “2023’de girdiğimiz Türkiye Yüzyılı’nın getireceği yenilik ve imkanlardan Balıkesir’imizin de en iyi şekilde faydalanması için, Kuvâ-yi Milliye şehri Balıkesir’in en az komşuları kadar sanayi kenti hüviyetine bürünmesi için, hem Marmara hem de Ege denizine kıyısı olan kentimizin turizm imkanlarının çoğalması için, Balıkesir’in gastronomide hak ettiği yeri alması için tüm imkanları seferber edeceğim. Değerli hemşerim Balıkesir mandıralarıyla, hem etiyle hem sütüyle, kuzusuyla, 50 çeşit peyniriyle, zeytinyağıyla marka şehir olmayı sonuna kadar hak etmektedir. Şehrimizin hak ettiği değeri görmesi için tüm çalışmaları yapacağız. Diğer şehirlerde ürünlerimizin tanıtıldığı Balıkesir günlerinin sayısını artıracağız, her ay mecliste şehrimizin bir değerini tanıtacak etkinlikler düzenleyeceğiz, Balıkesir’de gerçekleştireceğimiz gastronomi günleriyle hem ülkemize hem de dünyaya ürünlerimizi tanıtacağız. Vekillerimiz, belediyelerimiz, işadamlarımız ve tüm Balıkesir’in amaca odaklanmasını sağlayarak işsizlik sorununu ortadan kaldıracak ve Balıkesir’den tabiri caizse pek çok Anadolu aslanı çıkartacağız. Hali hazırda var olan KOBİ’lerimizin büyümesi ve yurt dışına açılması için Avrupa İşletmeler Ağı gibi yapılarla iş birliğine giderek Balıkesirlinin ülkemize döviz kazandırmasının önünü açacağız. Ülkemizin en büyük ihtiyaçların biri olan teknoloji alanında gelişme noktasında Balıkesir’in bir cazibe merkezi olması adına üniversitemizle işbirliğiyle yazılım ve donanım gibi hususlarda kendi firmalarını çıkaran bir kente dönüşeceğiz. Atatürk’ün “vatanını en çok seven işini en iyi yapandır.” sözünü şiar edinerek ülkemiz ve Balıkesir’imiz için çalışmak için desteklerinizi bekliyorum” dedi.

 

 

BALIKESİR'İN NABZINI TUTUYORUZ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.